OVER LEUVEN BEACH

Leuven Beach is een jaarlijks event dat uitgroeide tot een groot meerdaags event waar heel wat mensen elk jaar opnieuw naar uitkijken. Leuven Beach startte als beachvolleybaltoernooi, maar groeide intussen uit tot zoveel meer. Leuven Beach is een zomers feestje voor alles en iedereen. Organisator volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven tovert het Ladeuzeplein elk jaar opnieuw om tot een prachtig strand waar het geweldig vertoeven is. Je hoeft ons niet op ons woord te geloven, kom gewoon zelf gezellig de sfeer opsnuiven tussen 13 en 24 juli.
Podium Belgian Beach Tour Leuven 2018

EDITIE 17

In 2004 zag Leuven Beachvolley het levenslicht. Een leuk beachvolleybaltoernooi op het Martelarenplein in Leuven, vlak bij het station. De uitstekende faciliteiten en de leuke sfeer zorgden ervoor dat Leuven Beachvolley jaar op jaar kon rekenen op de aanwezigheid van Belgische toppers. Een verhuis naar het Ladeuzeplein, pal in het midden van de stad, gaf het event nog wat meer cachet: een strand mét palmbomen op een unieke, historische locatie. Ondertussen viel er ook steeds meer te beleven op de stranden: nieuwe events, animatie, foodtrucks, de bejubelde familiedagen, … De organisatie gaat sinds de start ook prat op een continue vernieuwing, waarbij de knappe inkleding, het ontwikkelen van een center court – een ware arena geflankeerd met tribunes – en de organisatie van de zalige Beach Apéro’s bij de recentste ontwikkelingen horen.

Ook voor de zeventiende editie halen we weer alles uit de kast. Opnieuw voor twee weken. Opnieuw met de nodige vernieuwingen. De plannen voor een volledig nieuwe indeling van de site liggen klaar. Benieuwd? Dan is het Ladeuzeplein in Leuven van 13 tot 24 juli de place to be!

ZON, STRAND, PALMBOMEN

Het onverslaanbare succesrecept van Leuven Beach: neem meer dan 900 ton zand (in 2022 doen we er gewoon nog 100 ton zand bij!), een handvol palmbomen, een flinke dosis zomerse beats, een plateau verfrissende drankjes en een goede snuif zon. Meng het allemaal goed door elkaar en laat het van 13 tot 24 juli drogen aan de buitenlucht op het Ladeuzeplein in Leuven. Het resultaat: je eigen Copacabana in het midden van het land. En het best van al is dat je gratis van dit alles kan genieten vanuit onze loungehoek waar het altijd heerlijk vertoeven is.

ONTSPANNING?ANIMATIE

Geen zin om mee te doen aan een van onze toernooien, maar wel nood aan wat ontspanning? Geen nood, ook dan zit je goed bij Leuven Beach. Voor elke leeftijd voorzien we leuke activiteiten. Zo is er voor de kleinsten de hele week lang een mega-cool springkasteel! Ben je de springkasteelleeftijd ontgroeit? Dan kan onze cosy lounge je ongetwijfeld bekoren.

Getekende balonnen

FAMILIEANIMATIE

FAMILIE-
ANIMATIE

Op onze Familiedag doen we ter ere van onze kleinste vrienden extra ons best: met leuke animatie zorgen we voor plezier voor groot en klein. Dit jaar verwachten we je met je hele familie op zaterdag 16 juli.

Randanimatie
Animatie 4_DEF
Animatie 9_DEF
Animatie 10_DEF
Animatie 11_DEF
Animatie 3_DEF
Animatie 2_DEF
Animatie 1_DEF
Twee palmbomen in de blauwe lucht
Animatie 6_DEF
Animatie 5_DEF
Tros ballonnen in de lucht
Getekende hamburger, frieten en frisdrank

HONGER? DORST?FOOD & DRINKS

Burgers, pizza’s, wraps, pasta, maar ook de lekkerste, verfrissende drankjes – het kan allemaal! Op Leuven Beach kan je steeds terecht voor heerlijke street food. Tijdens ons eigen mini-foodtruckfestival verzorgen verschillende foodtrucks jouw innerlijke zelf met veel plezier.

FOODTRUCKFESTIVAL

FOODTRUCK-
FESTIVAL

Naar jaarlijkse traditie staan lokale foodtrucks in voor het beste street food dat je in de wijde omgeving kan terugvinden. Ook dit jaar zal dat niet anders zijn. En het makkelijkst van al, je betaalt je eten gewoon met je drankjetons!

Foodtrucks 2_DEF
Foodtrucks 4_DEF
Foodtrucks 7_DEF
Foodtrucks 1_DEF
Foodtrucks 12_DEF
Hamburger op de toonbank van een foodtruck
Foodtrucks 5_DEF
Foodtrucks 8_DEF
Foodtrucks 3_DEF
Foodtrucks 10_DEF
Foodtrucks 6_DEF
Foodtrucks 9_DEF

WIL JE DEELNEMEN?

WIL JE DEELNEMEN?

MEET THE LIZARDS

Leuven Beach is een organisatie van de Tofste Sportclub van Leuven: volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven.

STAY IN TOUCH

Mis het laatste nieuws over Leuven Beach niet door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.