Leuven Beach 2022 | 19 - 24 juli 2022

OVER LEUVEN BEACH

Leuven Beach is een jaarlijks event dat op vijftien jaar tijd uitgroeide tot een groot meerdaags event waar heel wat mensen elk jaar opnieuw naar uitkijken. Leuven Beach startte als beachvolleybaltoernooi, maar groeide intussen uit tot zoveel meer. Leuven Beach is een zomers feestje voor alles en iedereen. Organisator volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven tovert het Ladeuzeplein elk jaar opnieuw om tot een prachtig strand waar het geweldig vertoeven is. Je hoeft ons niet op ons woord te geloven, kom gewoon zelf gezellig de sfeer opsnuiven tussen 14 en 25 juli.
Podium Belgian Beach Tour Leuven 2018

EDITIE 16

In 2004 zag Leuven Beachvolley het levenslicht. Een leuk beachvolleybaltoernooi op het Martelarenplein in Leuven, vlak bij het station. De uitstekende faciliteiten en de leuke sfeer zorgden ervoor dat Leuven Beachvolley jaar op jaar kon rekenen op de aanwezigheid van Belgische toppers. Een verhuis naar het Ladeuzeplein, pal in het midden van de stad, gaf het event nog wat meer cachet: een strand mét palmbomen op een unieke, historische locatie. Ondertussen viel er ook steeds meer te beleven op de stranden: nieuwe events, animatie, foodtrucks, de bejubelde familiedagen, … De organisatie gaat sinds de start ook prat op een continue vernieuwing, waarbij de knappe inkleding en het ontwikkelen van een center court – een ware arena geflankeerd met tribunes – bij de recentste ontwikkelingen horen.

Na een jaar pauze in 2020 is het tijd om nu vooruit te kijken. Vooruit kijken naar de zestiende editie. Verwacht meer van wat je gewoon bent, maar dan alles nog wat groter, indrukwekkender en nog leuker, want #SummerIsBetterTogether.

Place to be? Van 14 tot 25 juli op het Ladeuzeplein in Leuven.

ZON, STRAND, PALMBOMEN

Het onverslaanbare succesrecept van Leuven Beach: neem meer dan 800 ton zand, een handvol palmbomen, een flinke dosis zomerse beats, een plateau verfrissende drankjes en een goede snuif zon. Meng het allemaal goed door elkaar en laat het van 14 tot 25 juli drogen aan de buitenlucht op het Ladeuzeplein in Leuven. Het resultaat: je eigen Copacabana op een boogscheut van je thuis. En het best van al is dat je van dit alles kan genieten vanuit onze loungehoek waar het altijd heerlijk vertoeven is.

ONTSPANNING?ANIMATIE

Geen zin om mee te doen aan een van onze toernooien, maar wel nood aan wat ontspanning? Geen nood, ook dan zit je goed bij Leuven Beach. Voor elke leeftijd voorzien we leuke activiteiten. Zo is er voor de kleinsten de hele week lang een mega-cool springkasteel – mét water! Ben je de springkasteelleeftijd ontgroeit? Dan kan onze cosy lounge je ongetwijfeld bekoren.

Getekende balonnen

FAMILIEANIMATIE

Af en toe voorzien we graag wat extra's voor de families. Stay tuned, want binnenkort doen we ook die zotte plannen uit de doeken!

FAMILIE-
ANIMATIE

Af en toe voorzien we graag wat extra's voor de families. Stay tuned, want binnenkort doen we ook die zotte plannen uit de doeken!
Randanimatie
Animatie 4_DEF
Animatie 9_DEF
Animatie 10_DEF
Animatie 11_DEF
Animatie 3_DEF
Animatie 2_DEF
Animatie 1_DEF
Twee palmbomen in de blauwe lucht
Animatie 6_DEF
Animatie 5_DEF
Tros ballonnen in de lucht
Getekende hamburger, frieten en frisdrank

HONGER? DORST?FOOD & DRINKS

Burgers, pizza’s, wraps, pasta, maar ook de lekkerste, verfrissende drankjes – het kan allemaal! Op Leuven Beach kan je steeds terecht voor heerlijke street food. Tijdens ons eigen mini-foodtruckfestival verzorgen verschillende foodtrucks jouw innerlijke zelf met veel plezier.

FOODTRUCKFESTIVAL

Foodtrucks zullen er zijn. Welke precies en wat zij zullen meebrengen? Wel, daar moet je nog even geduld voor hebben.

FOODTRUCK-
FESTIVAL

Foodtrucks zullen er zijn. Welke precies en wat zij zullen meebrengen? Wel, daar moet je nog even geduld voor hebben.
Foodtrucks 2_DEF
Foodtrucks 4_DEF
Foodtrucks 7_DEF
Foodtrucks 1_DEF
Foodtrucks 12_DEF
Hamburger op de toonbank van een foodtruck
Foodtrucks 5_DEF
Foodtrucks 8_DEF
Foodtrucks 3_DEF
Foodtrucks 10_DEF
Foodtrucks 6_DEF
Foodtrucks 9_DEF

MEET THE LIZARDS

Leuven Beach is een organisatie van de Tofste Sportclub van Leuven: volleybalclub Lizards Lubbeek-Leuven.

STAY IN TOUCH

Mis het laatste nieuws over Leuven Beach niet door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.