OVER LEUVEN BEACH

Leuven Beachvolley is een jaarlijks event dat op vijftien jaar tijd uitgroeide tot een groot meerdaags event waar heel wat mensen elk jaar opnieuw naar uitkijken. Leuven Beachvolley is volleybal, maar ook zoveel meer. Met Spikeball, Kubb, animatie, foodtrucks en een gezellige lounge is Leuven Beachvolley een geweldige plaats om tijdens de zomer te vertoeven. Je hoeft ons niet op ons woord te geloven, kom gewoon zelf gezellig de sfeer opsnuiven tussen 16 en 21 juli.
Podium Belgian Beach Tour Leuven 2018

15 JAAR
LEUVEN BEACH

15 jaar geleden zag Leuven Beachvolley het levenslicht. Een leuk beachvolleybaltoernooi op het Martelarenplein in Leuven, vlak bij het station. De uitstekende faciliteiten en de leuke sfeer zorgden ervoor dat Leuven Beachvolley jaar op jaar kon rekenen op de aanwezigheid van Belgische toppers. Een verhuis naar het Ladeuzeplein, pal in het midden van de stad, gaf het event nog wat meer cachet: een strand mét palmbomen op een unieke, historische locatie. Ondertussen viel er ook steeds meer te beleven op de stranden: nieuwe events, animatie, foodtrucks, de bejubelde familiedagen, … De organisatie gaat sinds de start ook prat op een continue vernieuwing, waarbij de knappe inkleding en het ontwikkelen van een center court – een ware arena geflankeerd met tribunes – bij de recentste ontwikkelingen horen.

Tijd om vooruit te kijken nu. Naar de vijftiende editie – een jubileum. Verwacht meer van wat je gewoon bent, maar uiteraard hebben we ook dit jaar nog een aantal leuke, spannende en coole verrassingen achter de hand.

Place to be? Van 16 tot 21 juli op het Ladeuzeplein in Leuven.

ZON, STRAND, PALMBOMEN

Het onverslaanbare succesrecept van Leuven Beachvolley: neem meer dan 800 ton zand, een handvol palmbomen, een flinke dosis zomerse beats, een plateau verfrissende drankjes en een goede snuif zon. Meng het allemaal goed door elkaar en laat het van 16 tot 21 juli drogen aan de buitenlucht op het Ladeuzeplein in Leuven. Het resultaat: je eigen Copacabana op een boogscheut van je thuis. En het best van al is dat je van dit alles kan genieten vanuit onze loungehoek waar het altijd heerlijk vertoeven is.

ONTSPANNING?ANIMATIE

Geen zin om mee te doen aan een van onze toernooien, maar wel nood aan wat ontspanning? Geen nood, ook dan zit je goed bij Leuven Beachvolley. Voor elke leeftijd voorzien we leuke activiteiten. Zo is er voor de kleinsten de hele week lang een mega-cool springkasteel – mét water! Ben je de springkasteelleeftijd ontgroeit? Dan kan onze cosy lounge je ongetwijfeld bekoren.

Getekende balonnen

20 & 21 juliFAMILIEANIMATIE

In het weekend voorzien we graag wat extra's voor de families. Stay tuned, want binnenkort doen we ook die zotte plannen uit de doeken!

20 & 21 juliFAMILIE-
ANIMATIE

In het weekend voorzien we graag wat extra's voor de families. Stay tuned, want binnenkort doen we ook die zotte plannen uit de doeken!
Animatie 12_DEF
Animatie 4_DEF
Animatie 9_DEF
Animatie 10_DEF
Animatie 11_DEF
Animatie 3_DEF
Animatie 2_DEF
Animatie 1_DEF
Twee palmbomen in de blauwe lucht
Animatie 6_DEF
Animatie 5_DEF
Tros ballonnen in de lucht
Getekende hamburger, frieten en frisdrank

HONGER?FOODTRUCKS

Burgers, pizza’s, wraps, pasta – het kan allemaal! De hele week kan je op Leuven Beachvolley ook terecht voor heerlijke street food. Tijdens ons eigen mini-foodtruckfestival verzorgen verschillende foodtrucks jouw innerlijke zelf met veel plezier.

16 - 21 JULIFOODTRUCKFESTIVAL

Foodtrucks zullen er zijn. Welke precies en wat zij zullen meebrengen? Wel, daar moet je nog even geduld voor hebben.

16 - 21 JULIFOODTRUCK-
FESTIVAL

Foodtrucks zullen er zijn. Welke precies en wat zij zullen meebrengen? Wel, daar moet je nog even geduld voor hebben.
Foodtrucks 2_DEF
Foodtrucks 4_DEF
Foodtrucks 7_DEF
Foodtrucks 1_DEF
Foodtrucks 12_DEF
Hamburger op de toonbank van een foodtruck
Foodtrucks 5_DEF
Foodtrucks 8_DEF
Foodtrucks 3_DEF
Foodtrucks 10_DEF
Foodtrucks 6_DEF
Foodtrucks 9_DEF